• Kaikki jäät on vihdoin lähtenyt

  11.5.2022

  Nyt pääsee vesille sekä Haukivedellä että Kolovedellä. Linnansaareen on pystytetty kaksi puutelttaa ja ensimmäiset asiakkaat ovat jo yöpyneet siellä. Linnansaaren aitat avataan viikonloppuna.

  Lue lisää ›

 • Norpparetket ovat alkaneet

  6.5.2022

  Tänään tehtiin ensimmäiset retket Joutenveden puolella. Virtapaikat ja laivaväylät ovat sulat ja muualla on vielä jäätä. Melomaan pääsee Joutenveden puolelle mutta Linnansaareen ei ole vielä asiaa.

  Lue lisää ›

 • Vappuna on kesäkauden alku Oravissa olipa sää mikä tahansa :)

  28.4.2022

  Ravintola Ruukinranta avataan jälleen vappuaattona 30.4. ja sitten ollaan auki koko kesän syyskuuhun asti. Toukokuussa ravintola on auki viikonloppuisiin pe-la klo 12-20 ja su klo 12-17. Muut päivät ollaan auki tilauksesta ryhmille. Kyläkauppa ja kahvila on auki toukokuussa joka päivä klo 9-17. Järvi on vielä suurelta osin jäässä. Oravin kanava on sula ja Haponlahden suunnassa löytyy avovettä. Jäänmurtaja on aukaissut laivaväylät.

  Lue lisää ›

 • Hyvää pääsiäistä!

  13.4.2022

  Kauppa ja kahvila/baari on auki to-su klo 9-17 ja ihan mukavaa terassikeliä on luvassa. Maanantaina olemme suljettu. Jääreitti ei ole enää auki ja jää heikkenee nyt nopeasti. Oravin kanava on jo pitkälti sula ja järjestämme kellunta- sekä suppailuohjelmia tilauksesta. Perjantaina on perinteinen pitkäperjantaipatikka. Aloitamme Juvolan koululta klo 8. Kävelymatka on noin 30 km ja arvioitu kesto 6 tuntia. Tervetuloa mukaan!

  Lue lisää ›

 • Kevät tulee kohisten

  8.4.2022

  Pitkä ja luminen talvi on kohta ohi. Nyt sataa vettä ja talvivaellusreitin ylläpito lopetetaan.

  Lue lisää ›

 • hiihtolatu ja potkurireitti.jpg

  Viikonloppuna ulkoillaan

  1.4.2022

  Viikonlopulle on luvattu mukavaa ulkoilukeliä. Oravista pääsee Linnansaareen patikoiden, potkurilla, pyöräillen tai perinteisen latua hiihtämällä. Myös Järvisydämestä on vedetty hiihtolatu ja aurattu potkurireitti. On myös mahdollista varata retkitaksi ennakkoon myyntipalvelusta (puh. 044-27 47 078). Lumikengät ovat hyvät Linnansaaren luontopolkuja kierrellessä. Linnansaaren lettukahvila on auki lauantaina 2.4 klo 10.30-15. Huom. lettukahvilassa käy vain käteinen. Oravin vuokraamo on auki lauantaina klo 9-17. Sunnuntaina suljettu.

  Lue lisää ›

 • potkurireitti.jpg

  Potkurireitti avattu

  30.3.2022

  Tänä aamuna on aurattu reitti Oravista Linnansaareen. Reitillä voi mennä potkukelkalla tai polkupyörällä mutta se ei sovellu luisteluun. Reitti kulkee Issakan pohjoispuolen kautta Linnansaaren Sammakkoniemeen (matka n. 5 km). Vaellusreitti Issakan eteläpuolella on myös edelleen hyvässä kunnossa ja siinä voi kävellä tai ajaa moottorikelkalla. Pakkasta on luvassa viikonlopun yli eikä lisää lunta ole tulossa lähipäivinä. Välnevuokraamo ja kauppa Oravissa on auki ma-la klo 9-17

  Lue lisää ›

 • potkulkelkat_p.jpg

  Nyt pääsee potkukelkalla Linnansaareen

  27.3.2022

  Pitkin talvea meiltä on kysytty pääseekö potkurilla Linannsaareen mutta reitillä on ollut liikaa lunta potkurointiin. Nyt pääsee! Vaellusreitillä on vielä vähän lunta mutta reitin vierestä lumi on sulannut ja nyt kun on pakkasta myös päivällä pysyy jään pinta kovana. Eikun potkuroimaan! Oravin vuokaamosta saa reittiohjeita. Muista: älä häiritse norppia jäällä. Vuokraamo on auki ma-la klo 9-17.

  Lue lisää ›

 • Oravi_talvi 2022_kävely_web res-2.jpg

  Jääkelit jatkuu

  24.3.2022

  Ensi viikolle on luvassa kylmempää säätä ja jopa lumisadetta. Se tarkoittaa että talvivaellusreitti pysyy vielä kunnossa ja siellä voi kävellä tai hiihtää. Pysy merkatulla reitillä! Myös kelkkaura pysyy käyttökunnossa ja voimme tehdä rekiretkiä saareen. Kauppa ja vuokraamo Oravissa on auki Ma-La klo 9-17

  Lue lisää ›

 • Lämmin sää

  20.3.2022

  Aurinko pehmittää vaellusreitin pintaa päivän aikana niin jäälle kannattaa suunnata aamuisin. Kauppa ja vuokraamo on auki ma-la klo 9-17 ja sunnuntaisin ennakkotilauksesta. Kelkkaura on pysynyt hyvänä koko ajan niin pilkkiretket/ rekiretket Linnanansaareen sekä Porokylän kelkkasafarit pyörii vielä normaalisti.

  Lue lisää ›

Edellinen 1 2 3 ... 34 35 36Seuraava
© SaimaaHoliday 2022