Etusivu>fi>Kolovesi>Joutenvesi
Satojen saarten Joutenvesi

Joutenvesi sijaitsee Oravin ja Koloveden välissä. Sen läpi kulkee yksi Suomen kauneimmista vesireiteistä, Heinäveden reitti. Tällä reitillä voit myös nähdä historiallisen Puijo-laivan joka liikennöi reitillä keski kesällä. Joutenveden läpi kulkee myös melojien reitti matkalla Oravista Kolovedelle.

Saaristo on kaunis satoine vehreine saarineen ja toisaalta myös paljaat kallioluodot ovat alueelle tyypillisiä. Joutenvedellä ei ole suuria selkiä, joten se on turvallinen melojalle vähän huonommallakin säällä. Alueella on hyvinkin mahdollista nähdä sympaattinen saimaannorppa sillä Joutenvesi on noin 20 norpan koti. Myös sääksi, mehiläishaukka ja erilaiset vesilinnut ovat hyvin edustettuina alueella. Joutenvedellä ei ole kansallispuistoa, joten merkittyjä leirintäalueita ei ole vaan retkeily tapahtuu jokamiehenoikeuksilla. Retkikeitin on siis hyvä pakata mukaan sillä tulenteko ei ole alueella sallittua. Leiripaikan voi retkeilijä valita itse ja paikkoja onkin lukuisia, jätäthän kuitenkin tarpeeksi välimatkaa asutuksiin ettet häiritse alueen mökkiläisiä. Juomaveden voit ottaa järvestä.

Melontamatka välillä Oravi - Kolovesi on noin 30-40 km. Reittejä on niin monta kuin melojaakin ja reitti kannattaa suunnitella säätila huomioonottaen. Apua reittisuunnitteluun voit aina pyytä vastaanotosta! Välimatkan meloo yhdessä päivässä, mutta silloin on melottava reippaasti. Retkeilyvauhdilla ja jotta maisemien ihasteluun jää riittävästi aikaa suosittelemme reittiin 1,5 -2  melontapäivää. Joutenveden karttoja voit ostaa Oravin vuokraamosta.

© SaimaaHoliday 2024