Etusivu>fi>Kolovesi
Meloen Kolovedellä

Koloveden kansallispuiston maisemaa hallitsevat jylhät kalliot ja sokkeloinen saaristo. Saimaannorppa ja Kalasääski viihtyvät tällä rauhallisella alueella hyvin. Melojalle tämä on paratiisi, sillä alueella on moottorillaliikkumiskielto!

Omatoiminen retki

 Melontavarusteet vuokrataan Oravista ja retken voi aloittaa joko Oravista tai Kolovedeltä. Kolovedelle pääsee meloen Oravista 1-2 päivässä. Reitti kulkee kauniin Joutenveden läpi, joten matkaa ei kannata kiirehtiä. Joutenvedellä ei ole leirintäalueita, joten siellä voit valita leiriytymisalueesi itse.Melomaan pääsee myös suoraan Kolovedeltä. Vesillelaskupaikkoja on Käkötaipaleella, (Koloveden eteläpuolelle) sekä Kirkkorannassa, (Koloveden itäpuolella). Melontaretki on myös mahdollista toteuttaa vain yhteen suuntaan, niin että toinen suunta kuljetaan autolla. Voit varata palvelut retkelle suoraan verkkokaupasta tai myyntipalvelusta.

Vuokrauspisteemme sijaitsevat Oravissa ja Koloveden Kirkkorannassa. Varaa kalusto siitä pisteestä josta aloitat retkesi! Koloveden vuokraamo toimii itsepalveluperiaatteella, joten vuokrat tulee varata ja maksaa ennakkoon. Lisää Koloveden vuokraamosta, reiteistä ym löydät Kolovesi Retkeilyn sivuilta.

Oravin vuokrakaluston löydät täältä.

Opastetut melontaretket

Opastetut retkemme ovat aina täyden palvelun retkiä. Retkeen kuuluu melontavarustus, yöpymisvarustus, oppaan palvelut, ruuat ja juomat. Retket toteutetaan useimmin yksikkö ja kaksikko kajakeilla. Retken kestosta riippuen yövymme joko teltoissa tai aidolla tukkilaiskämpällä. Retkiä toteutetaan pitkin kesää. Varaa omasi myyntipalvelusta tai ilmottaudu mukaan valmiille lähdöille. Lähtöpäivät ja lisätietoja retkistä täältä.

Melontareitit:

  • Oravi - Kolovesi -Oravi. Matkaa n. 80 -100km. Kesto 4-7 päivää.
  • Oravi - Kolovesi (tai Kolovesi - Oravi). Matkaa n. 40-50km. Kesto 2-3 päivää. Toinen suunta kuljetaan autolla.
  • Koloveden ympäri. Matkaa n. 20-30km. Kesto 1-2 päivää. Kuljetukset Kolovedelle autolla.
  • Lisää reittejä ja mm. Norpparetiti (SealTrail) löydät Kolovesi Retkeilyn sivuilta.

 

Esitteet ja kartat:

Vesillelaskupaikat: Kirkkoranta, Kirkkorannantie Enonkoski. Käkötaipale, Vääräntauksentie Enonkoski.

© SaimaaHoliday 2024