Upea luonto on täynnä elämyksiä

Oravin idyllisestä kanavakylästä alkaa unohtumaton melontaseikkailu Saimaan sokkeloisessa saaristossa, saimaannorpan ja kalasääsken kotivesillä. Me tarjoamme hyvän kaluston ja alueen tuntemuksen - luonto tarjoaa elämyksen!

 

Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistot sekä Joutenveden upea saaristo ovat melojalle kuin paratiisi. Satoja saaria, sokkeloita, norppia, yli 30 leirintäaluetta, puhdas vesi, turvallisuus -mitä muuta meloja voi toivoa!

Tutustu lisää alla, toivottavasti nähdään pian!

Välinevuokraus

Meiltä voi vuokrata kanootin, kajakin ja retkeilyvälineitä päiväksi tai pidemmäksi ajaksi.
Melontareittejä ja aluekuvaukset

Reitit

Melontareittejä on alueella lukemattomia ja jokainen voi itse valita reittinsä matkan, nopeuden, sään ja vaikka hyvän uimapaikan mukaan. Alla kuitenkin muutamia suosittuja reittejä, joista voit tehdä oman versiosi. Suositusreittejämme kartalla näet täältä!

Linnansaaren ympäri, noin 15 km, Kesto: hyvä päiväretki tai puolipäiväretki
Hyvät taukopaikat: Perpulanluhta, Sammakkoniemen kahvila, Louhimaan torppa ja Linnanvuori. Melontareitti Linnansaaren ympäri Google mapsissa.
Kolovesi - Joutenvesi - Oravi, noin 28 km. Kesto 1-2 päivää
Oravista kuljetukset Kolovedelle tilauksesta.
Tappuvirran reitti, noin 40 km. Kesto 2 päivää
Oravi - Linnansaari - Paavalinsaari - Kontio - Oravi
Koloveden reitti Oravista, noin 70 km. Kesto 4-5 päivää.
Oravi - Joutenvesi - Kolovesi - Ahvensalmi - Oravi
Kansallispuistokierros, noin 110 km. Kesto: 5-7 päivää
Oravi - Linnansaari - Joutenvesi - Kolovesi - Oravi

VINKKI: Voit suunnitella oman reittisi myös käyttämällä Metsähallituksen Retkikartta.fi palvelua. Kartassa on myös mittaus työkalu, jolla voi kätevästi mitata reittejä ja etäisyyksiä.

 

Esitteitä ja karttoja

Vedenkestävät melontakartat Kolovedelle, Linnansaareen ja Keskiselle Saimaalle (Savonlinna-Varkaus-Heinävesi sis. Linnansaari ja Kolovesi) voit ostaa Oravin välinevuokraamosta.

Lähtöpaikat: Oravi ja Kolovedellä Kirkkoranta. Oravista voit lähteä myös omalla kalustolla ja jättää auton turvallisesti parkkiin.

Melontakohteemme: Linnansaari, Kolovesi ja Joutenvesi
Hyvä tietää ennen retkelle lähtöä

Juomavesi:
Järvivesi on juotavaa (ja voit halutessasi keittää sen). Koska vedessä on pieneliöitä ottavat monet mukaansa "pullovettä" juotavaksi ja käyttävät järvivettä ruoan valmistukseen ym.

Tulen teko:

Kansallispuistojen alueella tulenteko on sallittua ainoastaan merkityillä tulentekopaikoilla, joita löytyy kaikilta leirintäalueilta. Metsäpalovaroituksen aikana tulta ei saa sytyttää. Kansallispuiston ulkopuolella (kuten Joutenvesi) pätevät jokamiehenoikeudet, joten tulenteko on kiellettyä. Näillä alueilla retkikeitin on hyvä olla mukana.

Leiriytyminen:

Kansallispuistoissa leiriytyminen on sallittu niille varatuilla alueilla, jotka on merkitty karttaan. Muualla leiriytyminen on kielletty. Taukoja/ ruokailla saa kaikkialla missä se ei ole erikseen kielletty (kansallispuiston punaisella merkityt rajoitusalueet).

Kansallispuiston ulkopuolella leiriytyminen on sallittu jokamiehen oikeudella. Leirin voi pystyttää 1-2 yöksi alueella, jossa se ei ole liian lähellä rakennuksia/ asutusta. Tulta ei saa tehdä.

Kalastus:

Onkimiseen ei tarvita lupaa. Jos kalastat esim. virvelillä, tarvitset kalaluvat (Kalastonhoitomaksun). Voit lukea lisää kalaluvista täältä!

Turvallisuus:

Alueen vesistö on sään puolesta turvallinen ja pahoja myrskyjä sattuu todella harvoin. Saaria on paljon ja reittiä kannattaa aina suunnitella niin, että etenee saaren suojaisampaa puolta. Retki kannattaa aloittaa Oravista, jolloin saat hyviä vinkkejä ja voit tarkastaa reittisuunnitelman yhdessä oppaan kanssa. Oraviin voit aina myös laittaa tekstiviestin tai soittaa, jos sinua askarruttaa jokin asia tai haluat vaikka saada viimeisimmän säätiedotuksen. Huonon kelin tai välinerikon ym. sattuessa voimme aina tulla hakemaan melojat moottoriveneellä pois järveltä.

Noudata retkietikettiä:

1. Kunnioita luontoa - älä muuta sitä. Pidä lemmikit kytkettynä.
2. Suosi merkittyjä reittejä ja noudata eri liikkumistapoja koskevia sääntöjä. Tarkista retkikohteesi liikkumisrajoitusalueet ja -ajat.
3. Leiriydy vain sallituille paikoille. Älä tiskaa tai peseydy suoraan vesistössä.
4. Tee tulet vain sallituille paikoille, suosi retkikeitintä. Älä tee tulta metsä- tai ruohikkopalovaroituksen aikana.
5. Älä roskaa.

Lue lisää retkietiketistä täältä

© SaimaaHoliday 2024