Etusivu>fi>Päiväkirja>Tunnelmia kevään 2017 norppakuvauskurssilta
‹ Takaisin

Tunnelmia kevään 2017 norppakuvauskurssilta

Kuutti 2.jpgKuutti jäällä
23.5.2017

Pasi Lensun vetämä norppakuvauskurssi pidettiin toukouun 14-15 Oravissa ja Linnansaaressa. Kurssilla nähtiin hyvin norppia ja keli oli suotuisa kuvaukselle!

Viikonlopun kurssille oli mahdollista osallistua 1-2 päivälle. Molempina päivinä liikuttiin Linnansaaren kansallispuiston maisemissa. Tänä keväänä jäiden lähtöä jouduttiin odottamaan tavallista pidempään ja liikkuminen alueella oli hieman erilaista. Tästä johtuen saimme myös kuvia norpista jäällä!

Kurssilla oli mukana myös intohimoinen luontokuvaaja Jari Kankkunen. Tässä Jarin tunnelmia kurssilta:

"Kurssi oli  mukavan leppoisa. Pasi Lensu neuvoi kurssin alussa jokaiselle millaiset säädöt ja asetukset tulisi olla kamerassa kuvausretkelle.  Nämä tiedot tulivat varmasti monelle tarpeeseen. Lisäksi Pasi esitteli erilaisia objektiiveja niin norppakuvaukseen kuin makrokuvaukseen.
Tämän jälkeen lähdimme tositoimiin. Melko nopeassa rytmissä siirryimme veneeseen ja lähdimme kuvausretkelle. Päivän aikana näimme useamman norpan ja pääsemme myös niitä kuvailemaan niin jäältä kuin maastostakin. Tauko pidettiin nuotiolla Linnansaaressa jonka jälkeen siirryimme makrokuvauksen maailmaan pienen kävelyretken aikana.
Pasi kierteli päivän aikana kyselemässä miten kuvaus onnistuu ja antoi hyviä lisävinkkejä kameran käyttöön.

Suosittelen tätä kurssia kaikille luontokuvauksen alkuaskelilla oleville harrastajille."

‹ Takaisin
© SaimaaHoliday 2024