• Koko reitti Järvisydämeen on nyt merkattu ja kota on siirretty Savonselälle

  8.12.2023

  Tänään jää kantoi mennä laivaväylän yli ja koko kelkka/vaellusreitti Oravista Järvisydämeen on merkattu aurauskepeillä. Porosalmen lahdella oli vielä heikoa jäätä niin reitti ei ole merkattu Linnonniemeen asti. Laivaväylällä saattaa vielä liikkua muutama laiva joulukuun aikana niin aina pitää tarkistaa väylävirastolta (Saimaa VTS) laivaliikenteen tilanne ennen kuin ylität väylän! Tänään hinattiin myös kota samalle paikalle kuin viime talvena. Kota sijaitsee noin 2,5 km Oravista ja siihen pääsee merkattua reittiä pitkin turvallisesti kävellen tai hiihtäen. Oravin ja Linnansaaren välissä ei siis ole ollut mitään laivaliikennettä, ainoastaan Linnansaaren ja Rantasalmen välissä on syväväylä . Linkki kodan käyttömaksuun löydät täällä.

  Lue lisää ›

 • Vaellusreitti Oravista Linnansaareen on merkattu tänään

  7.12.2023

  Jään paksuus on mitattu ja vaellusreitillä voit turvallisesti kävellä. Pysy merkatulla reitillä sillä reitin ulkopuolella voi olla heikkoa jäätä! Viikonlopuksi siirrämme myös kodan jäälle!

  Lue lisää ›

 • Hyvää itsenäisyyspäivää!

  6.12.2023

  Kauppa ja kahvila on auki tänään klo 12-17. Tulehan synttärikahville!

  Lue lisää ›

 • Kelkkasesonki on alkanut

  1.12.2023

  Porosalmen metsäreiteillä on jo sen verran lunta että aloitettiin kelkkasesonki eilen. Jäälle ei ole vielä asiaa moottorikelkoilla.

  Lue lisää ›

 • Haukivesi jäätyy

  25.11.2023

  Tällä viikolla kyläläisille tuli kiire nostaa viimeisetkin veneet järvestä kun sääennuste näytti pitkä pakkasjakso. Tänään todellakin Haukivesi alkoi hyytyä. Nyt jos sääennuste pitää paikkaansa on madollista että saamme jääpeitteen jo marraskuun puolella. Tuulta ja lumisateita on kuitenkiun myös luvassa niin nyt ei voi veilä sanoa minkälaista luistelujäätä on tulossa.

  Lue lisää ›

 • Erä tuoretta poronlihaa!

  18.11.2023

  Saamme joulukuussa erän tuoreita poron vasoja Kujalan porotilalta ja Hirvosen Kari tulee tuttuun tapaan leikkaamaan ruhot. Ruhot myydään puolikkaina (n.10-12kg) tai kokonaisina. Paloittelu sopimuksen mukaan haluamallanne tavalla hintaan 25 €/kg. Vahvistetut tilaukset 30.11 mennessä. Tämän erän porotilaukset suoraan Karille puh. 050-3477796.

  Lue lisää ›

 • Olethan tulossa valon juhliin?

  23.9.2023

  Syyskuun viimeisenä lauantaina juhlimme kesäkauden päättymistä.

  Lue lisää ›

 • Aukioloajat muuttuvat

  27.8.2023

  Maanantaista 28.8. alkaen siirrymen syksyn aukioloaikoihin mikä tarkoittaa että emme ole enää auki iltamyöhään ja kauppa sekä ravintola on suljettu sunnuntaisin. Tilausryhmille ollaan auki myös sunnuntaisin. Katso kaikki aukioloajat linkistä.

  Lue lisää ›

 • Ensi viikonloppuna 28-30.7. runsaasti tapahtumia Oravissa

  22.7.2023

  Ensi viikonloppuna herkutellaan taas Thai-ruoilla pe-su kun Makasiinissa on Thai Pop Up. Lauantaina 29.7. on myös Oravin perinteinen kalapäivä Nuorisoseuran talolla klo 12-16 ja illalla livemusiikkia ja tanssia Makasiinissa alkaen klo 21.

  Lue lisää ›

 • Järvet_pieni_72dpi.png

  Oravin satama on ympäristöystävällinen Roope-satama

  1.7.2023

  Roope-satamaohjelma on Pidä Saaristo Siistinä ry:n suomalaisille venesatamille suunnittelema ainutlaatuinen ympäristöohjelma Roope-satamaohjelman päätavoitteita ovat venesatamien ympäristövaikutuksien vähentäminen sekä niiden ympäristönsuojelun ja turvallisuuden kehittäminen.

  Lue lisää ›

Edellinen 1 2 3 ... 40 41 42Seuraava
© SaimaaHoliday 2023