Etusivu>fi>Aktiviteetit>Leirikoulut>Leirikouluohjelmat kesä
Ohjeita aktiviteettien valintaan

 

Kaikki leirikouluohjelmamme ovat turvallisia ja ohjelmassa on aina mukana vähintään yksi ammattitaitoinen opas.

Huomioittehan aikataulua tehtäessä että osa ohjelmista on toteutettavissa ainoastaan tietyssä kohteessa mm. kiipeily ja frisbee golf Järvisydämessä ja eräkokki ja Oskarin ja Tildan metsäretki Linnansaaressa. Tämän vuoksi suosittelemmekin kokonaista retkipäivää aina Linnansaareen ja/tai Porokylään Rantasalmella, tällöin myös ruokailemme ko. kohteessa. Katso retkipäivää varten myös kuljetukset safariveneillä tai laivalla.

Porokyläretken voi myös järjestää leirin ensimmäisenä tai viimeisenä päivänä.

Esteettömyys: suurin osa retkistämme Oravissa ja Linnansaaressa voidaan toteuttaa myös esteettömästi, olemme toteuttaneet jopa melontaretken pyörätuolissa istuville. Laskeutuvan keulaportin kautta on helppo tulla veneisiimme myös liikuntaesteisten sekä pyörätuolilla. Linnansaaren pääleirintäaluella on mukava liikkua luonnossa pyörätuolillakin ja torpalle johtava luontopolku on tasainen ja helppukulkuinen. Kysy lisää juuri teille soveltuvista ohjelmapalveluista!

Inkkarimelonnan perusteet

Tutustutaan inkkarimelonnan tekniikkaan ja pelastautumiseen sekä harjoittelemme melomista leikin merkeissä suojaisilla vesillä. Kesto 2 tuntia. Yli 20 hengen ryhmät jaetaan kahteen ryhmään (kesto 2x2h). Ohjelma toteutetaan turvallisuussyistä vain lämpimän veden aikana elo-syyskuussa.

Toteutus: Oravissa


Lounasretki jättikanooteilla

Intiaaniretki Saimaannorpan ja kalasääsken maailmaan Linnansaaren kansallispuistossa. Retki toteutetaan vakailla ja nopeilla jättikanooteilla, 6-12 hlöä/kanootti. Kesto 4-5 tuntia. Hinta sis. opastuksen, pelastusliivit ja erälounaan. Max. osallistujamäärä 30 hlöä. Osallistujilla tulee olla säänmukainen vaatetus.

Toteutus: Oravista


Intiaaniretki jättikanooteilla

Intiaaniretki Saimaannorpan ja kalasääsken maailmaan, Linnansaaren kansallispuistossa. Retki toteutetaan vakailla ja nopeilla jättikanooteilla, 6-12 hlöä/kanootti. Kesto noin 2 tuntia. Hinta sis. opastuksen ja pelastusliivit. Osallistujilla tulee olla sään mukainen vaatetus. Max. osallistujamäärä 35 hlöä.

Toteutus: Porokylässä, Linnansaaressa tai Oravissa.Kisailut / tiimipiltinki

Erähenkisissä kisailuissa on luvassa naurunremakkaa ja hyvvee mieltä! Hauskuutta ja nokkeluutta vaativien erätehtävien parissa vierähtää tovi jos toinen ryhmänne jäsenten ottaessa mittaa toisistaan. Kesto noin 2 tuntia.

Kisailut järjestetään Oravissa tai Porokylässä/Korkeanpaikan leirissä, Rantasalmella.

Oravin laiturionginta

Nappaako ahven, salakka vai lahna? Leikkimielinen onkikilpailu Oravin kanavan varrella. Opas opettaa onkimisen saloja ennen kuin aloitetaan. Kesto: noin 1,5 tuntia.

Crossnature treeni

Crossnature on treenimuoto, jossa yhdistyy eri urheilulajeja voimaharjoittelusta pulssia kohottaviin tempolajeihin.  Harjoitukset tehdään aina ulkona – säällä kuin säällä, ympäri vuoden! Crossnaturessa saa energiaa raittiista ilmasta ja tavoite on kokonaisvaltaisesti vahvan vartalon.

Crossnature sopii kaikille - emme kilpaile keskenään, jokainen keskittyy omaan suoritukseen. Crossnature-harjoitukset suoritetaan yksittäin, pareittain ja ryhmissä.

Osallistujilla tulee olla säänmukainen vaatetus ja hyvät ulkoilukengät.

Iltaretki nuotiolle

 Menemme oppaan johdolla kävellen metsien läpi nuotiopaikalle paistamaan makkaraa. Illan hämärtyessä kuulemme myös jännittäviä nuotiotarinoita.

Toteutus: Oravissa.

Erätaitoretki

Ryhmä perehtyy ohjelman aikana mm. seuraaviin erätaitoihin: kartan ja kompassin käyttö, ilmansuuntien määrittäminen luonnossa, leiripaikan valinta, telttojen pystytys, retkikeittimien käyttö ja tulenteko. Lisäksi tutustutaan jokamiehenoikeuksiin. Ohjelman sisältö voi vaihdella vähän ryhmän toivomusten, vuodenajan, sään, ja toteutuspaikan mukaan. Kesto 3 tuntia.

Toteutetaan Oravissa, Linnansaaressa ja Porokylässä.

Eräkokkikurssi LINNANSAARESSA
Luokka jaetaan 3-6 oppilaan ryhmiin. Jokainen ryhmä tekee eräkokin opastuksella oman nuotiogourmetaterian alusta alkaen. Ohjelman aikana oppilaat tutustuvat mm. eräkokin varusteisiin

ja astioihin, raaka-aineiden käsittelyyn  (käytämme paikallista tuoretta järvikalaa) sekä nuotioruoan ja muurikkalettujen valmistukseen. Lopuksi nautitaan yhteinen Linnansaari –menu
nuotion ääressä. Kesto n. 3 tuntia.

Toteutetaan ainoastaan Linnansaaressa.

Oskarin ja Tildan metsäretki LINNANSAARESSA

Metsäretken aikana tutustumme opastetusti Linnansaaren luontopolkuun ja torppaan. Perehdymme alueen eliölajeihin, perinnemaisema ylläpitävään kaskeamiseen ja torpparielämään. Kävelymatkaa n.3km. Kesto 3 h.

Ohjelma toteutetaan Linnansaaressa.

Järvikylpylä

Järvikylpylässä kaikki rakennusmateriaalit ovat luonnonläheisiä; Saimaan järvivettä, luonnonkiveä ja yli 500 vuotta vanhoja uppotukkeja. Kylpylä lämpenee järvi-/maalämmöllä ja aurinkoenergialla.

Hintaan sisältyy 2 tunnin oleskelu kylpylässä, makuvesiä, yrttiteetä, pientä naposteltavaa sekä pyyhevuokra.
Venekuljetukset

Oravissa yöpyvien leirikouluryhmien kuljetukset:

Kuljetus safariveneillä (alle 40 hengen ryhmät):

Rantasalmi (Järvisydän) - Oravi & Oravi - Linnansaari välillä

 

Kuljetus laivalla (yli 40 hengen ryhmät):

Rantasalmi (Järvisydän) - Oravi & Oravi - Linnansaari välillä

© SaimaaHoliday 2022